top of page

POSLOVI / OGLASI ZA POSAO

Search

Copywriter | Oglasi za posao, Beograd


Omladinska zadruga Bulevar, Oglasi za posao, Studenti, Beograd,Srbija

Agencija za privremeno zaposljavanje HR Bulevar d.o.o. iz Beograda traži izvršioca za poziciju:

COPYWRITER

Copywriter se bavi osmišljavanjem oglasnih rešenja, pisanjem blogova, slogana, stihova za reklamne džinglove, ali i pisanjem promotivnih emailova, scenarija za reklamne spotove itd. U zavisnosti od medija za koji se piše, posao copywritera može značajno da se razlikuje. Upravo od toga zavisi i koja specifična znanja morate da posedujete. Naravno, pre svega treba da posedujete univerzalne veštine koje su neophodne za ovu profesiju.

Pored engleskog jezika, potrebno je da posedujete znanja iz oblasti kao što su:

  • SEO optimizacija – Da biste na pravi način obradili temu, potrebno je da istražite ključne reči i poštujete SEO pravila (način pisanja i obeležavanja teksta, linkovanje…). To je jedan od glavnih preduslova za dobro rangiranje teksta ili sajta na kojem radite.

  • Obrada fotografija – Ne morate da budete grafički dizajner koji je ekspert za Photoshop da biste znali da pripremite fotografiju ili infografik. Dovoljno je da poznajete rad u programima kao što su Canva ili Photojoiner.

  • Istraživanje – Da biste na pravi način obradili neku temu za blog ili dobili ideju za marketinšku kampanju, potrebno je dobiti što više informacija. Potrebno je konsultovati se uvek sa nekoliko izvora informacija kako biste bili sigurni da je ono što pišete istina. Takođe je neophodno da istražite ciljnu grupu kojoj se obraćate kako biste informacije koje plasirate prilagodili njima.

  • Veštine pisanja za internet – I najbolje istražene informacije i perfektno odrađena SEO analiza neće ništa značiti ako copy nije kvalitetan. Da biste napredovali u ovoj oblasti, neophodno je da se konstantno usavršavate kako biste u svakom trenutku mogli da odgovorite na višestruke izazove. Od vas će se očekivati da isporučujete kvalitetne tesktove na popularne teme, ali i da održavate kvalitetnu komunikaciju sa potencijalnim potrošačima putem društvenih mreža.

  • Poznavanje društvenih mreža – Za razliku od drugih medijuma, društvene mreže se koriste za direknu komunikaciju sa potrošačima. Da biste uspešno preneli željenu poruku, morate da znate na koji se način treba obraćati korisnicima određenih društvenih mreža.

  • Email marketing – Uz društvene mreže i blogove, email marketing jedan je od najpopularnijih načina komunikacije sa potencijalnim potrošačima. Iako se email često odbacuje kao zastarelo oruđe, istina je da je reč o jednom od najefikasnijih načina online marketinga. Dobar copywriter zna kako da kreira mail koji neće biti u startu odbačen, već će zainteresovati one koji ga pročitaju da izvrše željenu akciju (kupovina, poslovna saradnja, pretplata na servis…).

bottom of page